11:00

Vellinge FF

Referat: AIF Barrikaden - Vellinge FF

Startelva: Simon – David, Marcus, Sten Axelson Fisk (debutant), Andreas – Alex (den i år come-backande i Barren efter ett par år i Lilla Torg), Park, Osama, Amir – Jimmy, Olle

Avbytare var Linus som kom in redan efter 2 min efter skada på Amir och spelade på hans plats i 16 min, Frmas som tog över samma plats efter Linus, spelade där halvleken ut, spelade därefter efter 10 minuters vila på andra kanten på mittfältet, Daniel Sosa som kom in som innermittfältare efter en halvtimme och spelade där en halvtimme innan han blev skadad och fick utgå och sist men inte minst vår målvakt Mohamed som kom in som anfallare efter 34 min, spelade där till pausvilan och sedan vilade en kvart innan han återtog sin anfallsposition sista halvtimmen.

Redan i den 2:a min hade vi ett friläge som dock efter ett lite halvtaskigt avslut kunde styras till hörna av målvakten. Vi trummade därefter på och tillät inte på länge Vellinge att komma in i matchen. I den 12:e min spelade Sten en exakt avvägd djupledsboll till Jimmy som startade sin löpning i precis rätt ögonblick för att inte bli offside, kom helt solo med målvakten och kallt rullade in bollen mellan benen. I den 26:e min blev Jimmy åter frispelad, denna gång av Olle, och gjorde ett lika säkert som okonstlat avslut nere vid ena stolproten utan chans för målvakten.

Efter detta 2-0-mål spelade Vellinge upp sig lite grann och fick också till en mycket farlig situation i den 32:a min då bollen gick lite hit och dit i vårt straffområde utan att någon riktigt hade kontroll på den. Även om Vellinge nu spelmässigt var rätt jämbördiga med oss så var det vi som skapade de hetare chanserna i slutet av första halvlek. I den 36:e min frispelade Jimmy en bra löpande Mohamed som dock inte riktigt fick till avslutet. I den 42:a min stod två av våra spelare omarkerade bara några få meter från mål efter en hörna men efter dålig kommunikation mellan dem slutade det med ett skott otroligt långt över med tanke på det korta avståndet till målet.

Andra halvlek blev betydligt jämnare och Vellinge hade nog totalt sett ett visst spelövertag första halvan av densamma. Vellinge hade också halvlekens första heta chans i 59:e min och det var faktiskt ofattbart hur de kunde undgå att göra mål där. En av deras spelare får helt ostört skjuta från bara några meter men skottet blir väldigt löst och är dessutom på väg tätt utanför bortre stolpen. En annan av deras spelare tillstöter dock nästan precis på mållinjen när bollen är på väg ut men lyckas på något obegripligt sätt missa densamma.

Nästa chans blev vår. I den 72:a min var Jimmy nära att fullborda sitt hat-tric men kom något för nära målvakten. Nu gjorde han det istället 4 min senare efter ett fint anfall där en crossboll från högerkanten nådde Amir vid bortre stolpen som med en perfekt nick nådde Jimmy som bara från ett par meters håll dundrade upp bollen i nättaket. Även om Vellinge fick till ett bra reduceringsläge ytterligare 1 min senare (ett friläge där Simon gick ut och kom någon tiondels sekund före Vellingespelaren till bollen) så kändes nu matchen avgjord. I slutminuterna hade lagen var sin målchans men resultatet 3-0 stod sig (deras efter en mycket vacker dribblingsräd på ytterst liten yta som var en av matchens bästa individuella prestationer, om inte den allra bästa, det efterföljande skottet blev dock väldigt löst och lätt för Simon att ta hand om).

En rättvis seger och efterlängtad seger för oss om än något mål för stor. Vågar jag säga att Sten var stensäker där bak (uppenbarligen trots den synnerligen billiga ordvitsen men jag tänkte faktiskt dessa ord på det sättet innan jag kom på att det blev en billig ordlek)? Det var han i alla fall och kryddade alltså dessutom sin insats med en fin assist till första målet. Extra beröm också till mittbackskollegan Marcus. Att Jimmys insats var strålande behöver väl knappast påpekas. Roligt också att den ständigt lika lojale Mohamed när han nu kom med som avbytare ute dels fick spela mycket, dels gjorde en fullgod insats även om avsluten kunde varit bättre.

Statistik: Hörnor: 7-7, Avslut på mål: 11-6 Avslut utanför: 4-9